Francis Gurry la București

La data de 18 octombrie 2016, domnului Director General al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI), Francis Gurry, i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Nicolae Titulescu” din București.

_DSC0243

După un cuvânt de bun venit rostit de Președintele Consiliului de Administrație al Universității „Nicolae Titulescu”, domnul profesor Ion Neagu, meritele profesionale, rezultatele obținute în bogata activitate la OMPI și prestigiul de care se bucură domnul Francis Gurry au fost prezentate într-un Laudatio de către Directorul Școlii Doctorale a Universității, domnul profesor Viorel Roș.

_DSC0097

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci și al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor.

Directorul General al OMPI a absolvit Facultatea de Drept din Melbourne (Australia) în anul 1974 și a profesat, o vreme, ca avocat. Din 1985, Francis Gurry este funcționar al OMPI, unde a parcurs toate treptele profesionale și unde a promovat și susținut proiecte foarte importante pentru domeniul proprietății intelectuale, dintre care amintim: încheierea Tratatului de la Marrakesh pentru facilitarea accesului la operele publicate al persoanelor nevăzătoare, cu deficiențe de vedere sau cu dificultăți de citire a materialelor imprimate și înființarea consorțiului WIPO Re:Search alcătuit din reprezentanți ai autorităților publice, ai mediului privat și cercetători care își împărtășesc expertiza și descoperirile mentru a inventa noi metode medicale de luptă împotriva malariei, bolilor tropicale și tuberculozei.

Recunoscând meritele celor peste 30 de ani de muncă în slujba proprietății intelectuale și de adâncă, statornică și de succes relație profesională cu OMPI,  Universitatea „Nicolae Titulescu” din București a acordat cu multă bucurie și recunoștință pentru simpatia și sprijinul pe care îl are pentru România, titlul de Doctor Honoris Causa domnului Director General al OMPI, Francis Gurry.

_DSC0056                _DSC0226

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.