Home Home

Home

„În anul 2025 vor exista între 26-30 de miliarde de dispozitive la domiciliul nostru și la locul de muncă, dotate cu senzori, procesoare și programe software, conectate simultan la internet.” (Studiul EUIPO „Patents and the Fourth Industrial Revolution. The inventions behind digital transformation – December 2017)

„Aceste obiecte vor funcționa autonom pe baza datelor colectate sau schimbate între ele. Odată combinate cu alte tehnologii, precum cloud computing și inteligență artificială, ele vor permite automatizarea tuturor proceselor care stau la baza afacerilor, inclusiv a sarcinilor intelectuale repetitive efectuate anterior de ființele umane.” (Studiul EUIPO „Patents and the Fourth Industrial Revolution. The inventions behind digital transformation – December 2017)

„În anul 2013, industriile bazate pe proprietate intelectuală contribuiau în Uniunea Europeană cu 26% la gradul de ocupare al forței de muncă, cu 39% la produsul intern brut și cu peste 77 milioane de locuri de muncă. (Studiul EUIPO „European Citizens and Intellectual Property: perception, awareness and behaviour” – 2013)

În anul 2016, Uniunea Europeană pierdea din cauza piratării și contrafacerii 83 de miliarde euro și 790.000 de locuri de muncă, iar România pierderea 830.000 euro și 26.589 de locuri de muncă.” (www.osim.ro)

Un studiu NASA, comentat de Gavin Nascimento spune că la naștere, 98% dintre copii sunt genii, la 5 ani doar 30%, la 10 ani procentul scade la 12%, iar la maturitate rămân doar 2%.

„Scriitorul cel mai original este opera secolului său și a secolelor trecute, tot așa, cel puțin, cât a propriului său geniu. Domeniul general i-a furnizat elementele ideilor elaborate de el. Oferindu-le civilizației căreia i le datorează, el se achită de datoria către umanitate și plătește contemporanilor și descendenților o datorie de recunoștință” (A. Ch. Renouard)

„De la primele senzații până la ultima noastră suflare, un curent de gânduri produse într-un număr nedefinit de inteligențe străine curg spre inteligența noastră, se infiltrează în ea, se amestecă cu ea. Totul se dezvoltă prin ideile tuturor: este atmosfera în care se aspiră și se expiră aerul moral care ne hrănește. Acest aer se purifică sau se viciază trecând prin fiecare individ și devine mai bun sau mai rău; dar el nu se absoarbe în nimeni printr-o apropriere exclusivă” (A. CH. RENOUARD, Du droit industriel dans son rapport avec les principes du droit civil sur les personnes et sur les choses).

Respectând opera, îi respectăm pe autorul ei și pe toți cei care ne-au învățat!